Použité suroviny receptu Ovesná karamelová srdíčka:
na potření: nugeta
| poleva: karamelová poleva
| těsto:
| 100 g ovesné vločky
| 1 balíček vanilkový cukr
| dle chuti: citronová šťáva
| 5 lžic voda
| 100 g rostlinné máslo
| 80 g cukr krupice
| 150 g hladká mouka
Postup přípravy receptu Ovesná karamelová srdíčka:
Máslo nakrájíme na kousky a necháme změknout. Cukr dáme do kastrůlku, zalijeme vodou a na slabém plameni necháme rozpustit. Mícháme až do zhnědnutí.
Ovesné vločky nasucho osmahneme a rozmixujeme. Mouku prosijeme, přidáme vločky, změklé kousky másla, cukrovou vodu, vanilkový cukr a citronovou šťávu.
Vypracujeme vláčné těsto, ze kterého vyválíme plát o tloušťce asi 5 mm a formičkou vykrajujeme srdíčka. Ovesná srdíčka klademe na plech vyložený pečícím papírem a v předehřáté troubě pečeme na 170°C dorůžova.
Upečená ovesná karamelová srdíčka spojujeme nugetou a zdobíme karamelovou polevou.
Fotky receptu Ovesná karamelová srdíčka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!