200 g cukín
| 200 g cibule
| 150 g červených paprik
| 200 g rajčat
| hrst slunečnicových a sezamových semínek
| 50 g oliv
| 2 stroužky česneku
| 200 g dlouhozrnné rýže
| 4 lžíce rostlinného bujonu
| 4 lžíce olivového oleje
| pepř, sůl
Postup přípravy receptu Paella vegetariana:
Cukíny omyjte a nakrájejte na pátky. Posolte je, aby pustily vodu, 1/4 hodiny nechte stát. Cibule oloupejte, nakrájejte nahrubo a na hluboké pánvi osmahněte na oleji dozlatova. Přidejte rýži a restujte ještě tak 2 minuty. Poté vše zalijte zeleninovým vývarem ochuceným rozmačkaným česnekem a přiveďte do varu. Směs přikryjte pokličkou a na mírném ohni vařte asi 10 minut. Mezitím zbavte cukíny vody a osušte. Papriky a rajčata omyjte a nakrájejte na kostičky. Zeleninu přidejte k rýži a vařte dalších 10 minut. Poté nechte okapat přebytečnou tekutinu a dejte do zapékací nádoby. Přidejte semínka, ochuťte pepřem a pokrájenými olivami a promíchejte. Před podáváním nechte několik minut zapéct v troubě dozlatova.
Fotky receptu Paella vegetariana:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!