Postup přípravy receptu Palačinka s liškami:
1. ZPRACUJTE TĚSTO
Z mouky, mléka, vajec a špetky soli ušlehejte těstíčko na palačinky. Rozehřejte nepřilnavou pánev a potřete ji troškou oleje. Jakmile se olej rozehřeje, naběračkou na něj nalijte trochu těstíčka a krouživým pohybem ho rozlijte po celé pánvi. Asi po dvou minutách palačinku opatrně obraťte, můžete to zkusit
i nadhozením pánve, a osmažte i z druhé strany. Jakmile se obejví typické hnědé puchýřky, je palačinka hotova.
2. PŘIPRAVTE SI NÁPLŇ: Rozehřejte v hrnci máslo a olivový olej a vsypte do něj rozdrcený česnek a hrst pažitky. Přisypte lišky a smažte, dokud nezačnou
vonět. Posolte a pod pokličkou na mírném plameni duste, až změknou. Kontrolujte, zda se nevysmažila šťáva - pokud ano, podlijte směs trochou horké vody.
Poté zjemňete šťávu smetanou a podle chuti opepřete a osolte.
3. PEČLIVĚ ZABALTE
Na každou palačinku naneste trochu náplně. Zarolujte ji a složte do úhledného šátečku. Jako ozdobu přidejte květy pažitky.