Postup přípravy receptu Palačinky plněné listovým špenátem:
Ve vyšší míse rozkvedláme mléko, celá vejce a špetku soli. Za stálého míchání postupně přidáváme mouku, dokud nevznikne hladké řídké těstíčko (můžeme použít i elektrický ruční šlehač), které poté necháme asi 30 minut odpočinout. Pánev zahřejeme a vymastíme ji rozpuštěným tukem. Malou sběračkou nabíráme těsto a lijeme jej na rozpálenou pánev. Pánví pohybujeme, dokud nedocílíme, že se nám těsto rozlije po celé její ploše. Pečeme po obou stranách dozlatova. Obracíme širokým nožem, lopatičkou, dřevěnou špachtlí nebo (ti šikovnější) nadhazováním pánve. Palačinky musí být tenké jako papír. Opečené palačinky klademe na sebe do nahřáté ohnivzdorné misky nebo kastrolu a přikryjeme poklicí, aby nevychladly. Špenát důkladně omyjeme, zbavíme jej tvrdých stonků a uvaříme v osolené vodě (asi pět minut). Tenké plátky anglické slaniny opečeme na pánvi. Česnek oloupeme a rozetřeme se solí.Jednotlivé palačinky potřeme rozehřátým česnekem, na každou položíme plátek slaniny, plátek špenátu a stočíme do úhledné ruličky. Ozdobíme je mandlemi, rajčetem, paprikou a zakapeme kečupem. Podáváme teplé.