Postup přípravy receptu Palačinky plněné špenátem a riccotou :
1. V hlubší míse smícháme mouku, sůl, vejce a mléko. Ruční metlou zlehka prošleháme na řídké těsto. Necháme čtvrt hodiny stát.
2. V pánvi rozpálíme asi lžíci oleje. Potom vlijeme trochu těsta, naběračkou ho rozetřeme co nejvíc do tenka a palačinku pečeme po obou stranách dozlatova; trvá to zhruba tři minuty.
3. Špenát rozmrazíme v mikrovlnné troubě nebo rozehřejeme v hrnci. Pokud pustí hodně vody, vymačkáme ji. Riccotu vyklopíme do misky, prolisujeme do ní česnek a vydatně osolíme a opepříme; vmícháme špenát. Směsí potřeme palačinky.
4. Rajčata vlijeme do rendlíku, osolíme, opepříme, případně přilijeme bujon. Za občasného míchání prohřejeme. Vzniklou omáčku podáváme k palačinkám.
Čerstvý listový špenát spaříme v cedníku vařící vodou. Vymačkáme ho a smícháme s ochucenou riccotou.