Postup přípravy receptu Palačinky s roketou a žampióny:
Z mouky, mléka, 100 ml vody a vejce připravíme řídké těsto. Ochutíme vegetou a necháme asi 30 minut odpočinout. Na náplň očistíme roketu, opereme ji a dáme okapat. Žampióny očistíme, otřeme vlhkou utěrkou a nakrájíme na tenké plátky. Troubu předehřejeme na 90 °C. V teflonové pánvi rozehřejeme 1 lžíci másla a podusíme na něm žampióny. Ochutíme provensálskými bylinkami, česnekovou kořenící pastou a solí. Vmícháme zakysanou smetanu a bílé víno, pak roketu.
V teflonové pánvi rozehřejeme vždy 1 lžičku másla a postupně usmažíme čtyři palačinky, které udržujeme teplé v horké troubě. Když jsou všechny palačinky hotové, dáme doprostřed každé trochu náplně, přeložíme je a podáváme ozdobené trochou zakysané smetany a zbylou roketou či několika listy salátu.