Vložil: | Madarona |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 180 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 4 |
|
|
Použité suroviny receptu Pandoro:
1. část:
| 2 lžíce vlažné vody
| 1 žloutek
| 6 g cukru
| 50 g polohrubé mouky
| 12 g čerstvého droždí
| 2. část:
| 30 ml vody
| 1 lžíce citronové šťávy
| 1 lžíce rumu
| 2 žloutky
| 200 g polohrubé mouky
| 15 g tuku
| aroma - pomeranč, vanilka, citron
| 3.část:
| 2 žloutky
| 1 vejce
| 15 g tuku
| 30 ml vody
| 250 g polohrubé mouky, 40 g cukru, 1 vanilkový cukr, citronová kůra, špetka soli
Postup přípravy receptu Pandoro:
Do pekárny nejprve vložíme 1. část surovin. Zapneme program "Těsto" a pak přidáme 2. část surovin. Zapneme opět program "Těsto" a pak přidáme 3. část surovin.
Po posledním ukončení programu Těsto prohníst na vále, vytvarovat bochánek a ten dát do formy a nejlépe přes noc v chladnu nechat kynout. Pak upečeme a po vychladnutí hustě pocukrujeme moučkovým cukrem s vanilkou.
Program na přípravu kynutého těsta nechte projet vždy (u každé části) až dokonce, tedy i s kynutím!!! Dobu nezkracujte - sice si práci usnadníte a ušetříte čas, ale projeví se to na chuti a nadýchanosti!!! Program budete pouštět celkem 3x. Vzhledem k tomu, že u nás pravou formu na pandoro jen těžko seženete, můžete s klidem použít formu na bábovku.
Pečeme v předehřáté troubě na 190°C cca 35-40 minut.
Po upečení nechte zchladnout a teprve pak vyklopte (když se vyklápí ještě horké může se celé zhroutit).
Před podáváním pocukrujte.
Fotky receptu Pandoro:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!