Vložil: | Natural |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Panenka s brusinkovou omáčkou:
600-800 g vepřové panenky
| 1 brusinkový kompot
| 2 dcl sladšího červeného vína
| dle chuti a potřeby: pomerančová šťáva, citrónová šťáva, sladká smetana, worcesterová omáčka, cukr, olej, černý pepř a sůl
Postup přípravy receptu Panenka s brusinkovou omáčkou:
Maso v celku poválíme v soli a pepři (nejlépe čerstvě umletém) a ze všech stran opečeme na rozpáleném oleji. Udržujeme v teple (zabalené do alobalu). Do kastrolku dáme brusinkový kompot a červené víno, přivedeme k varu, ochutíme pomerančovou a citrónovou šťávou, několika kapkami worcesterové omáčky, cukrem a solí. Zredukujeme, přidáme trochu smetany a krátce povaříme. Panenku nakrájíme na šikmé plátky a přelijeme omáčkou.
Fotky receptu Panenka s brusinkovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!