Postup přípravy receptu Panenka v těstíčku s ořechovou omáčkou:
Panenku nakrájíme na plátky asi centimetr silné. Jemně poklepeme (stačí pěstí) a osolíme. Připravíme si těstíčko z vajíčka, hladké mouky, soli a mléka (hustota jako na "kápání" do polévky). Řízečky namočíme do těstíčka a na oleji opékáme dokud nezrůžoví.
Na omáčku necháme rozpustit trochu másla a na něm mírně opražíme oříšky. Až budou narůžovělé, zalijeme šlehačkou a povaříme tak dlouho, dokud omáčka nezhoustne. Dochutíme podravkou.
Řízečky na talíři přelijeme omáčkou a podáváme s hranolkami.
Fotky receptu Panenka v těstíčku s ořechovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!