Použité suroviny receptu Papriky plněné šafránovou rýží:
4 červené papriky
| 300 g dlouhozrnné rýže
| 1/2 lžičky šafránu
| 1 svazek pórkových cibulek
| 2 lžíce oleje
| 1 červená feferonka
| 100 g zelených oliv s papričkou
| dle chuti: sůl a pepř
Postup přípravy receptu Papriky plněné šafránovou rýží:
Papriky omyjeme, odřízneme vršky a důkladně odstraníme semeníky. Rýži vaříme asi 25 minut v 600 ml osolené vody, pak rovnoměrně vmícháme šafrán a stáhneme z plotny. Na rozpáleném oleji asi 5 minut smažíme na tenká kolečka nakrájené cibulky a vmícháme najemno posekaný lusk z feferonky. Olivy necháme okapat a rozpůlíme je. Cibulky a olivy vmícháme do uvařené rýže, osolíme a opepříme. Papriky upravíme na mísu, naplníme je rýžovou nádivkou a podáváme.
Fotky receptu Papriky plněné šafránovou rýží:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!