Vložil: | Popocatepe |
Porcí: | 8 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Pařížské špičky:
14 dkg moučkového cukru
| 14 dkg vlašských ořechů
| 2 bílky
| 10 dkg mléčné čokolády
| 1 smetana ke šlehání
| kousek ztuženého tuku
Postup přípravy receptu Pařížské špičky:
Bílky vyšleháme do tuha, zamícháme cukr a rozemleté ořechy. Na pečící papír děláme kolečka, která pečeme na 180 st. V hrnečku rozvaříme čokoládu se šlehačkou, necháme vychladnout a dáme do lednice nejméně na 12 hod. Potom šlehačku vyšleháme a zdobičkou uděláme na kolečka špičky. Dáme znovu do lednice asi na 2 hodinky. Rozehřejeme si hořkou čokoládu s kouskem ztuženého tuku a špičky v ní máčíme. Posypeme lehce kokosem a dáme do lednice. Jsou to výborné dortíky a v lednici vydrží špičky se šlehačkou 2 dny.
Fotky receptu Pařížské špičky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!