450 g oloupaných lojovitých brambor
| 350 g pastináku
| 1 jemně nakrájenou malou cibuli
| 1 jemně nakrájený stroužek česneku
| 4–5 lžic slunečnicového oleje
| 1 rozšlehané vajíčko
| pepř
| sůl
| K podávání:
| 6 plátků slaniny nebo pršutu
| 6 větviček třešňových (cherry) rajčátek
| 6 čerstvých vajec
| lžičku octa na vaření vajec
Postup přípravy receptu Pastinákové bramboráčky:
Nahrubo nastrouhejte brambory a pastinák. Rukama z nich vymačkejte co nejvíc vody.
K bramborám a zelenině přidejte cibuli, česnek, vajíčka, sůl a pepř. Ze směsi vytvarujte šest placiček. Na každou dávku rozehřejte ve velké pánvi dvě lžíce oleje a bramboráčky opékejte z každé strany čtyři až pět minut, dozlatova a dokřupava. Odkládejte je na vrstvu savého papíru.
Slaninu a rajčátka krátce ogrilujte a pak uvařte ztracená vejce: nechte je z naběračky sklouznout do vroucí vody s trochou octa a bílek opatrně přehrňte přes žloutek. Ten by měl zůstat trochu tekutý. Podávejte společně.
Fotky receptu Pastinákové bramboráčky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!