1 větší patizon
| 50 g másla
| 1 cibule
| 4 stroužky česneku
| 1 kelímek sladké smetany
| 250 ml zeleninového vývaru
| 1 polévková lžíce hladké mouky
| sůl, bílý pepř
Postup přípravy receptu Patizonová omáčka:
Omytý patizon oloupeme, zbavíme dužiny a nakrájíme na kostičky. Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme patizon, osolíme, opepříme a zalijeme vývarem. Dusíme cca 20 min.
Mezitím si ve smetaně rozmícháme mouku a oloupeme a prolisujeme česnek.
Když je patizon udušený, přilijeme smetanu s moukou a pořádně rozmícháme(lepší je rozmixovat). Necháme ještě chviličku povařit. Nakonec dáme česnek.
Fotky receptu Patizonová omáčka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!