Vložil: | Dikinka |
Porcí: | 5 |
Doba přípravy: | 90 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Patizony zapečené s hermelínem:
2-4 patizony
| 2 hermelíny
| 1 hrnek hrášku
| 4 žloutky
| 1 smetana
| 2 lžíce čerstvě posekané bylinkové směsi - petrželka, libeček, bazalka, estragon, oregano atd.)
| sůl
| 1 červená paprika
| 2-3 lžíce tuku do pekáče
Postup přípravy receptu Patizony zapečené s hermelínem:
Patizony oloupeme, zbavíme zdřevnatělých částí a semen, nakrájíme na plátky, osolíme a necháme "vypotit". Do vymazaného pekáčku střídáme osušené plátky patizonů, plátky hermelínu a nudličky papriky. Každou vrstvu okořeníme, zasypeme hráškem a zalijeme žloutky rozkvedlanými ve smetaně. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 45 minut. Podáváme s bramborem nebo jen s pečivem. Místo patizonů můžeme použít cuketu nebo lilek.
Fotky receptu Patizony zapečené s hermelínem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!