100 g hnědého cukru
| 125 g roztopeného másla
| 1/2 lžičky soli
| 1/2 lžičky mletého muškátu
| 1 lžičku mleté skořice
| 1/2 lžičky natlučeného hřebíčků
| dle chuti: Troška sirupu z javorových stromů, která k receptů patří, se dá nahradit medem nebo sirupem z cukrové řepy.
| dýně
Postup přípravy receptu Pečená dýně:
Dýní rozkrojíte, vyjměte zrníčka a vnitřek pomažete směsi koření, másla a cukru. Sirupem pomažte hlavně horní okraj dýně. Nakonec položte na celý vnitřek a okraj dýně na tenko nakrájenou slaninu
Dýní vložte do zapakaci mísy nebo do pekáče a podlejte trochu vody, asi tak 3 cm vysoko.
Vložíte ji do trouby předehřáté asi na 220 stupnu. Péče se tak 30 minut. Pokud by vám slanina z okrajů sklouzávala dovnit dýně, vyndejte ji zpět.
Takto pečená dýně se dá jíst např. s bílým chlebem, s bramborovou kaši, ale třeba i s rýží.