Vložil: | Natural |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 6 |
|
|
Použité suroviny receptu Pečená krůtí prsíčka:
750 g krůtích prsou
| 200 ml smetany
| dle chuti: sůl
| dle chuti: provensálské koření, česnek, pepř, kadeřavá petrželka
| 150 g uzeného masa
| 1 červenou papriku
| 150 g anglické slaniny
| 2 vejce
| dle potřeby: trochu mouky nebo solamylu na zahuštění
Postup přípravy receptu Pečená krůtí prsíčka:
Z krůtího masa oddělte 200 g a rozmixujte s 200 ml smetany, osolte, okořeňte provensálským kořením, prolisovaným česnekem, opepřete. vmíchejte rozsekanou petrželku, na nudličky nakrájenou papriku.
Krůtí maso nakrájejte na plátky a naklepejte.
Hranatou formu vyložte anglickou slaninou a plátky masa, osolte, posypte provensálským kořením. Naplňte připravenou směsí, do které vmáčkněte půlky natvrdo uvařených vajec. Přikryjte masem a slaninou, zakryjte alobalem, vložte do trouby a velmi zvolna upečte (při 150 °C 90 minut). Po upečení šťávu slijte, zahustěte moukou nebo Solamylem. Můžete podávat teplé i studené.
Fotky receptu Pečená krůtí prsíčka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!