2 lžíce olivového oleje (můžete použít také ochucené oleje- např. estragonový,česnekový nebo rozmarýnový)
| 1 hlíza fenyklu
| 2 ks červené cibule
| 2 ks rajčata
| 1 ks lilek
| 2 ks cukety
| 3 ks 1 žlutá paprika,1 červená a 1 oranžová paprika
| 4 stroužky česneku
| 4 ks čerstvé snítky rozmarýny
| pepř
Postup přípravy receptu Pečená letní zelenina:
1. Troubu předehřejeme na 200 °C. Velkou zapékací mísu vytřeme trochou olivového oleje. Fenykl, červené cibule a rajčata nakrájíme na klínky, lilek a cukety na silné plátky.Papriky zbavíme semen a nakrájíme na kousky. Zeleninu upravíme do zapékací misky a zapícháme do ní stroužky česneku a snítky rozmarýny. Povrch pokapeme zbývajícím olivovým olejem a opepříme.
2. Zeleninu pečeme v předehřáté troubě 10 min., zapékací misku vyjmeme a zeleninu naběračkou s otvory obrátíme. Misku vrátíme do trouby a zeleninu pečeme ještě 10-15 min. Všechny druhy zeleniny musejí být křehké, světlá zelenina by se měla zbarvit dozlatova.
3. Pečenou zeleninu podáváme přímo v zapékací misce nebo ji upravíme do nahřáté mísy. Podáváme s křupavým pečivem.
Lze použít i jako přílohu k masu nebo rybě - v tom případě stačí množství pro 8 lidí.
Fotky receptu Pečená letní zelenina:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!