Vložil: | Delli |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 180 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 14 |
|
|
Použité suroviny receptu Pečená rajčata s piniovými jadérky a fetou:
20 ks rajčat, ideálně soudkovitého tvaru, přepůlených na výšku
| dle potřeby olivový olej na zakapání rajčat a potření plechu
| mletý nebo drcený kmín, sušená dobromysl, majoránka, bazalka; rozemněte a smíchejte s kořením
| 20 g fety
| 1 hrst piniových jadérek
Postup přípravy receptu Pečená rajčata s piniovými jadérky a fetou:
1. Troubu předehřejte na 120 stupňů. Rajčata v míse důkladně promíchejte s olivovým olejem a bylinkami. Plech potřete olejem a rozložte na něj rajčata, řeznou plochou dolů. Pečte či spíše sušte asi osm hodin; menší kousky rajčat už budou hotové, zkaramelizované, zvrásněné a plné koncentrované šťávy. Větší kousky pečte ještě o chvíli déle.
2. Podávejte s kousky fety, zakápnuté olivovým olejem a posypané opraženými piniovými jadérky.
Sušení Prastarý způsob uchovávání ovoce a zeleniny na zimu se opět vrací! Tento postup se vyplatí zvlášť při velké úrodě rajčat; sušte na více plechách najednou a (s energetickou úsporou) v kamnech na chalupě…
Fotky receptu Pečená rajčata s piniovými jadérky a fetou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!