Postup přípravy receptu Pečená rajčata s rýží po italsku:
Rajčatům odřízneme vršek, který dáme stranou. Opatrně vydlabeme dužninu, prázdná rajčata trochu uvnitř osolíme a obrácená postavíme na talíř, aby pustily vodu.
Rozmixujeme dužninu, přidáme rýži, osolíme, opepříme, přidáme bylinky (máta, bazalka, oregano, majoránka – podle chuti a zásob). Přidáme česnek. Necháme v chladnu uležet nejméně pár hodin. Rýže nasaje většinu šťávy a nabobtná.
Naplníme rýží každé rajče, přikryjeme vrškem a poskládáme je těsně vedle sebe na olejem vymazaný pekáč. Pokud vám zbude trochu náplně klidně ji nalejte mezi rajčata. Každé rajče polejeme olivovým olejem.
Pečeme na 180 stupňů asi 30 minut.