Použité suroviny receptu Pečené brambory plněné kaviárem:
15 brambor středních
| krém
| 1 lžíce jogurtu
| 150 g Lučiny
| 100 g červeného kaviáru
| na ozdobu bylinky
| na ozdobu olej
| sůl
Postup přípravy receptu Pečené brambory plněné kaviárem:
Brambory omyjeme a očistíme kartáčkem. Potom je osušíme a i se slupkou rozkrojíme na půlky a potřeme olejem. Rozkrojenou stranou je položíme na plech a upečeme v troubě při 200 °C.
Připravíme si kaviárový krém. Lučinu spojíme s jogurtem, vmícháme kaviár a zakápneme citronovou šťávou. Podle potřeby přisolíme a necháme v chladu rozležet.
Z vychladlých upečených brambor vydlabeme střed, který vyplníme kaviárovým krémem. Přizdobíme několika kuličkami kaviáru a podáváme s čerstvou zeleninou a bylinkami.
Obměna: Pečené brambory velice dobře chutnají i plněné krémovou nivou. Pro zpestření chuti si připravíme obě varianty a podáváme k vínu.
Fotky receptu Pečené brambory plněné kaviárem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!