Vložil: | Sunninka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 10 |
|
|
Použité suroviny receptu Pečené brambory se zelenou omáčkou:
4 velké moučné brambory
| 4 lžíce oleje
| 2 vejce natvrdo
| 3 lžíce jablečného octa
| 1 lžička hořčice
| sůl
| 100 ml slunečnicového oleje
| 100 ml zakysané smetany
| 1 svazek míchaných bylinek (např. kopr, kerblík, petrželka, šťovík, pažitka)
| 60 g másla
| meduňka na ozdobu
Postup přípravy receptu Pečené brambory se zelenou omáčkou:
Nejdříve si předehřejeme troubu. Brambory důkladně omyjeme, osušíme a několikrát propíchneme vidličkou, aby slupka nepraskla.
Pro každou bramboru připravíme dostatečně velký kus alobalu, potřeme ho olejem a do těchto kusů alobalu brambory po jedné důkladně zabalíme. Položíme je na rošt a pečeme v troubě asi 45-50 minut.
Na omáčku oloupeme vejce uvařená natvrdo. Bílky oddělíme, žloutky protlačíme přes jemné síto a rozmícháme s octem, hořčicí a solí. Postupně přiléváme slunečnicový olej a šleháme ponorným elektrickým šlehačem, dokud nevznikne omáčka podobná majonéze. Vmícháme do ní zakysanou smetanu. Bílky nasekáme velice najemno a vmícháme do omáčky.
Bylinky opláchneme, osušíme, lístky najemno posekáme a vmícháme do omáčky. Osolíme, omáčku zakryjeme a necháme odležet.
Hotové brambory v alobalu položíme na talíře, přes alobal je křížem do hloubky nařízneme, alobal i slupku rozevřeme a odklopíme. Brambory posypeme trochou soli a necháme na nich roztavit vločky másla. Do otvorů dáme trochu omáčky a brambory ozdobíme meduňkou. Zbylou omáčku podáváme k bramborám zvlášť.
Fotky receptu Pečené brambory se zelenou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!