Vložil: | Delli |
Porcí: | 8 |
Doba přípravy: | 180 min |
Hodnocení: |
![5/10, hlasovalo 2 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![5/10, hlasovalo 2 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![5/10, hlasovalo 2 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![5/10, hlasovalo 2 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![5/10, hlasovalo 2 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![5/10, hlasovalo 2 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![5/10, hlasovalo 2 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![5/10, hlasovalo 2 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![5/10, hlasovalo 2 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif)
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Pečené s jablky a rozmarýnem:
2 kg vepřové pečeně s kostí
| 1 stroužek česneku, drcený
| 1 lžička rozmarýnu, nadrobno + 1 větvička
| 1 velká cibule, oloupaná
| 2 lžíce jablečného octa + trocha do omáčky
| 2 lžíce rybízového džemu + trocha do omáčky
| 500 ml zeleninového vývaru
| sůl a pepř
| Na jablka:
| 50 g másla
| 1 malá cibule, nadrobno
| kůra z 1 citronu, nastrouhaná
| 50 g strouhanky
| 1 lžička rozmarýnu, nadrobno
| 6 jablek (Golden Delicious)
Postup přípravy receptu Pečené s jablky a rozmarýnem:
1. Rozpalte to
V mase vytvořte několik hlubokých zářezů až ke kosti a vetřete do nich směs česneku, rozmarýnu a lžičky soli. Nechte asi dvacet minut odležet. Rozpalte troubu na 220 °C.
2. Pečte
Do pekáče vložte kolečka cibule a větvičku rozmarýnu. Na ně položte maso, kostí dolů. Podlijte, zakryjte alobalem a pečte půl hodiny. Snižte teplotu na 190 °C a pečte další hodinu a půl. Odstraňte alobal a pečte ještě dvacet minut.
3. A teď jablka!
Mezitím připravte jablka. V pánvi rozpusťte máslo a dozlatova osmažte cibuli; asi deset minut. Stáhněte oheň, přidejte citronovou kůru, strouhanku a rozmarýn. Osolte a okořeňte. Jablka podélně rozkrojte, vykrojte jádřinec a naplňte cibulovou směsí.
4. Dopečte to
Vyjměte pekáč z trouby, zvyšte teplotu na 200 °C. Jablka rozložte kolem pečínky a potřete je i maso směsí octa a džemu. Vraťte do trouby a nezakryté pečte dvacet až dvacet pět minut. Během pečení polévejte vypečenou šťávou.
5. Jděte do finále!
Hotové maso i s jablky nechte v teple zakryté alobalem patnáct minut odpočívat. Šťávu slijte, pět minut povařte s vývarem a dochuťte džemem s octem.
Fotky receptu Pečené s jablky a rozmarýnem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!