Použité suroviny receptu Pečené tofu se žampiony a kari:
500 g tofu
| 500 g žampionů
| 1 svazek perlovky
| 4 lžíce sezamového oleje
| 1 lžíce másla
| 1 lžíce kari
| 125 ml zeleninového vývaru (z kostky)
| 2 lžíce sójové omáčky
| 1 lžička mletého koriandru
Postup přípravy receptu Pečené tofu se žampiony a kari:
1. Tofu nakrájíme na kousky velikosti sousta. Žampiony na sucho otřeme a rozčtvrtíme. Perlovku nakrájíme na tenká kolečka.
2. Na pánvi rozehřejem olej a na něm opečeme tofu ze všech stran dohněda, vyjmeme a udržujeme v teple.
3. Do vypečené šťávy přidáme máslo a v tuku osmahneme žampiony a perlovku, poprášíme kari. Zalijeme vývarem, okořeníme sójovou omáčkou a pepřem. Pod pokličkou povaříme asi 10 min.
4. Do pánve přidáme znovu tofu, krátce prohřejeme a okořeníme koriandrem.
Rady: Pro změnu můžeme pokrm připravit místo z tofu např. z rýže. Uvaříme 200 g rýže v dostatečném množství osolené vody, scedíme, necháme dobře okapat a vmícháme do žampionů. Při volbě zeleniny se meze nekladou. Vždy volíme podle své chuti.
Fotky receptu Pečené tofu se žampiony a kari:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!