Použité suroviny receptu Pečené uzené maso se smetanovým křenem:
1 kg uzené pečeně nebo krkovičky
| 30 g sádla
| 3/4 l sladké smetany 33%
| 2 žloutky
| 60 g polohrubé mouky
| 1 špetka soli
| 20 g másla
| 1 kostka cukru
| 4 lžíce jemně strouhaného křenu
| 4 mandle
Postup přípravy receptu Pečené uzené maso se smetanovým křenem:
Maso uvaříme ve vodě a když je skoro měkké, přendáme ho do pekáčku a v troubě na sádle upečeme, za občasného podlévání, doměkka. Ve smetaně rozmícháme žloutky a mouku, přidáme sůl a máslo. Hrnek postavíme do vodní lázně a šleháme dozhoustnutí. Podle chuti osolíme, osladíme a před podáváním vmícháme strouhaný křen a rozsekané oloupané mandle.
Fotky receptu Pečené uzené maso se smetanovým křenem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!