Postup přípravy receptu Pečený krocan s nádivkou:
Dobře očištěného krocana opálíme a vyjmeme šlachy ze stehen. Omytého osolíme vně i uvnitř, křídla založíme nazad a stehna připevníme k trupu motouzem. Vole zvětšíme uvolněním kůže od masa a tuk vytrháme. Vole naplníme volně nádivkou a zašijeme. Zbylou nádivku pečeme zvlášť. Krocana vložíme na pekáč s máslem a pečeme asi 3 hodiny za častého podlévání a polévání. Podáváme s brambory a kompotem.
Příprava kaštanové nádivky:
Máslo utřeme se žloutky a s cukrem do pěny, přidáme žemle namočené v mléce a vymačkané, koření, sůl a dušené kaštany nasekané nahrubo. Nakonec vmícháme lehce sníh.
Příprava mandlové nádivky:
Připravujeme ji stejně jako předcházející nádivku, místo kaštanů však přidáme nasekané oloupané mandle.