Použité suroviny receptu Pekáček s ražniči na bramborách:
400 g vepřové kotlety bez kosti
| dle chuti: sůl a pepř
| 2 cibule
| 100 g uzené slaniny
| 250 g brambor
| dle potřeby: tuk na vymazání pekáče
Postup přípravy receptu Pekáček s ražniči na bramborách:
Odleželé maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Osolíme a opepříme je. Ty naklepeme a nakrájíme na menší kousky. Napícháme je střídavě s kolečky cibulí a plátky uzené slaniny na jehle.
Do vymazaného pekáče poskládáme na kolečka pokrájené brambory (nové i se slupkou), osolíme a opepříme je. Nahoru poskládáme ražniči, pokapeme vše olejem a upečeme ve vyhřáté troubě. Během pečení několikrát brambory obrátíme. Je-li zapotřebí podlijeme horkou vodou, nebo zeleninovým vývarem.
Fotky receptu Pekáček s ražniči na bramborách:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!