Postup přípravy receptu Pekingské sojové maso na způsob chop-sue :
Pekingské sojové maso (hotový výrobek BONA VITA) přelijeme vařící osolenou vodou a necháme odležet asi 20 minut. Potom jej scedíme a na sítku ještě vymačkáme přebytečnou tekutinu. Ve volném čase si uvaříme tenké nudle (lze nahradit i jinou těstovinou) podle návodu na obalu. Hotové propláchneme studenou vodou. Očistíme si všechnu potřebnou zeleninu a nakrájíme si ji (papriku na proužky, pórek na kolečka, celer na kostičky). V misce si rozmícháme solamyl se lžící studené vody, přidáme víno, sojovou omáčku, cukr, sůl a koření a vše společně dobře promícháme. Do této směsi vložíme sojové maso, předem namočené sušené houby a nakrájenou zeleninu a vše necháme v chladnu odležet. Lze si to také připravit třeba den předem. Na hlubší pánvi potom rozpálíme olej, vložíme na něj připravenou směs i s nálevem a za stálého míchání opečeme. Nakonec podlijeme asi 2 lžícemi vody, ještě trochu podusíme, přimícháme vařené nudle, sterilovaný hrášek a fazole a okořeníme špetkou chilli koření. (Kdo nemá rád příliš ostrá jídla nebo vaří pro děti, může samozřejmě chilli vynechat).