Postup přípravy receptu Pekingské zelí a pórek se smetanou:
Nakrájené listy pekingského zelí povaříme půl minuty, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
V předehřátém woku (pánev) rozehřejeme olej a opékáme na něm za stálého míchání 2-3 minuty zelí, pórek a česnek.
Do woku přidáme zeleninový vývar a sójovou omáčku, zmírníme plamen, wok přikryjeme pokličkou a dusíme 10 minut. Poté zeleninu vybereme z woku a odložíme.
Tekutinu ve woku necháme prudce vřít, dokud se objem nezmenší zhruba na polovinu.
Kukuřičný škrob rozpustíme ve vodě a vmícháme do omáčky ve woku. Omáčku za stálého míchání vaříme, dokud nezhoustne.
Do omáčky vmícháme zeleninu, osolíme, přidáme smetanu a 1 minutu vaříme.
Hotový pokrm rozdělíme na talíře a posypeme koriandrem, podáváme.
Dobrou chuť.