Použité suroviny receptu Penne s hříbky a liškami:
200 g hříbků
| 200 g lišek
| 200 ml smetany (tučnější)
| 150 ml bílého vína
| 1 cibule
| 2 stroužky česneku
| 500 g penne
| parmezán
| olivový olej
| sůl
| pepř
Postup přípravy receptu Penne s hříbky a liškami:
Houby nasekáme a na olivovém oleji 7 až deset minut osmažíme. Přidáme nakrájenou cibuli a rozmačkaný česnek a smažíme ještě pět minut. Vlijeme víno, stáhneme plamen a dusíme až se vypaří 3/4 vína. V mezičase v osolené vodě s trochou oleje uvaříme penne al dente. K houbám přidáme smetanu, necháme probublat, osolíme a opepříme čerstvě namletým pepřem. Přidáme penne a ohříváme společně asi minutu. Podáváme posypané parmezánem.
Fotky receptu Penne s hříbky a liškami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!