1 kg tolstolobika
| 120 g sádla
| 150 g cibule
| 20 g čerstvé červené papriky
| sůl
| 150 g čerstvé zelené papriky
| 150 g rajčat
| pepř
| mletá sladká paprika
| mletá pálivá paprika
| 250 ml rybího vývaru
Postup přípravy receptu Perkelt z tolstolobika:
Z ryby nakrájíme kostky 2x2 cm a osolíme. Na horkém sádle orestujeme nahrubo nakrájenou cibuli, přidáme papriku a pepř, zamícháme, chvíli orestujeme a vložíme nakrájená rajčata a papriky. Zeleninu zalijeme vývarem a dusíme přikryté přibližně 30 minut. Do hotového základu vložíme rybí kostky, lehce promícháme a opět přikryté dusíme ještě 20 minut. Již nemícháme, aby se ryba nerozbila. Pokud je to třeba, jen lehce hrncem zatřeseme.
Fotky receptu Perkelt z tolstolobika:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!