Vložil: | hyzule |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 32 |
|
|
Použité suroviny receptu Perníčky - zaručeně změknou:
450 g hl. mouky
| 150 g cukr moučka
| 120 g teplého medu
| 1/2 lžičky pr. do pečiva
| 100 g změklé Hery
| 1 lžička vanil. cukr
| 1/2 lžičky skořice
| 1 vejce
| 1 žloutek
| 1 lžička perníkové koření
| Bílková poleva: 1 bílek, 150-180 g moučkového cukru, pár kapek citr. šťávy nebo octa, 1 lžička solamylu neboli maizeny
Postup přípravy receptu Perníčky - zaručeně změknou:
Vypracujeme ze surovin těsto. Necháme přes noc odležet. Na vále vyválíme plát asi 0,5 cm silný a vykrajujeme tvary. Potřeme žloutkem a pečeme v dobře vyhřáté troubě. Těsto si klidně můžete udělat i 1/2 roku před Vánoci a dát na mrazák. Zdárné pečení. Uchovávám v obyčejné krabici přikryté ubrouskem a do týdne jsou měkké. Pak už jen zdobíte
Bílková poleva: 1 bílek, 150-180 g moučkového cukru, pár kapek citr. šťávy nebo octa, 1 lžička solamylu neboli maizeny. Bílek třete s cukrem, který jste aspoň 3x prosila. Přidáte zbytek a třete až je poleva hustá. Pak můžete různě barvit potrav. barvivem. V lednici vám vydrží i několik dní.
Fotky receptu Perníčky - zaručeně změknou:
Fotky vložil: Helenuska,Ni-ka,Natural,hlouskova,Bezinka,Marci7,miklis