Postup přípravy receptu Pestrobarevná vejce:
Vejce uvařte natvrdo (8 minut), zchlaďte je ve studené vodě a oloupejte. Rozkrojte je na poloviny a žloutky opatrně vyjměte. Změklé máslo smíchejte s taveným sýrem a majonézou. Náplň rozdělte na čtyři díly.
K první části náplně přidejte rozdrobené žloutky, osolte, ochuťte pepřem, worcesterovou omáčkou a dobře promíchejte. Lososa rozmačkejte vidličkou, přidejte ke druhé části náplně, ochuťte citronovou šťávou a podle potřeby můžeme naředit smetanou. Šunku umelte, smíchejte s náplní a ochuťte citronovou šťávou, solí a pepřem.
Česnek prolisujte a přimíchejte ke zbylé náplni, kterou dochuťte nastrouhaným křenem.
Náplně nastříkejte do bílků pomocí cukrářského sáčku.