Postup přípravy receptu Pestrý salát s pikantní zálivkou:
Sýr nakrájíme na delší široké plátky, šunku na nudličky. Oloupeme celer, povaříme krátce v osolené vodě, scedíme a nakrájíme na kostičky. Pak ho vložíme do mísy a zakapeme citronovou šťávou, tím celer zůstane bílý.
Přidáme oloupaný a na kolečka nakrájený banán, dužninu z pomeranče (bez slupky), očištěné a nakrájené papriky, překrájená rajčátka a podélně nakrájenou mrkev. Nakonec vmícháme šunku a sýr a hotový salát vložíme na chvíli do ledničky.
Dresink připravíme promícháním dijonské hořčice s pomerančovou šťávou, špetkou soli a drceným pepřem.
Do malých misek vložíme listy hlávkového salátu a na ně namíchaný salát. Porce posypeme řeřichou a přelijeme dresinkem.