Vložil: | rena64 |
Porcí: | 1 |
Doba přípravy: | 20 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 67 |
|
|
Použité suroviny receptu Pikantní bageta:
1 ks bagety, veky
| 1 ks taveného sýru
| 50 gr pomazánkového másla
| 1 polévková lžíce hořčice
| 1 ks uvařené vejce
| 100 gr měkkého salámu (šunkový, junior)
| 1 ks kápie
| špetka soli, pepře
| 1 ks okurky
Postup přípravy receptu Pikantní bageta:
Bagetu(veku) podélně rozřízneme, vydlabeme střídku a rozdrobíme ji do připravené misky. Nastrouháme natvrdo uvařené vejce, přidáme tavený sýr, pomazánkové máslo a hořčici, nadrobno nakrájenou kápii,okurku, salám a vše v misce promícháme v kašovitou hmotu, přidáme dle chuti sůl a pepř a výslednou hmotu vetřeme na obě půlky bagety (veky). (Uvedené množství směsi odpovídá velikosti veky a lze doplnit o další ingredience dle fantazie a chuti). Obě půlky přiklopíme k sobě, pevně zabalíme do utěrky a dáme do ledničky na 1-1,5 hodiny ztuhnout. Bagetu poté krájíme na 1,5 cm široké plátky.
Doporučuji jako odpolední svačinu.
Fotky receptu Pikantní bageta:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!