Postup přípravy receptu Pikantní bramborový nákyp:
Papriku očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Brambory oloupeme, opláchneme a nakrájíme na stejně silné, asi půl centimetrové plátky. Rajčata spaříme vroucí vodou, vyndáme je a oloupeme. Nakrájíme na kostičky. Cibuli a česnek nakrájíme na drobno. Sušené chilli papričky rozdrobíme. Troubu předehřejeme na 180°C. V ploché ohnivzdorné formě dobře promícháme brambory, rajčata, cibuli, 2/3 česneku, rozdrcené chilli papričky a osolíme. Mozzarellu necháme okapat, nakrájíme na kostičky a vmícháme ji do směsi. Posypeme nakrájenou paprikou. Nákyp pečeme asi 50 minut, až jsou brambory měkké. Pak nákyp posypeme paprikou(sypkou), zbylým česnekem, nakrájenou pažitkou a podáváme.