Vložil: | Jit |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 90 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Pikantní česnekový salát v marinádě:
7 menších hlaviček česneku
| 1 dl bílého vína
| 1 dl octa
| 80 g cukru
| 2 chilli papričky
| 2 špetky rozmarýnu
| 2 špetky tymiánu
| 8 hřebíčků
| 4 bobkové listy
| 2 lžičky soli
| 4 lžíce oleje
Postup přípravy receptu Pikantní česnekový salát v marinádě:
Česnek oloupeme, jednotlivé stroužky ponecháme v celku. Marinádu připravujeme ve smaltované nádobě z vína, cta, cukru, koření a soli. Stroužky česneku vhodíme do vroucí marinády a 3 minuty povaříme. Pak nádobu přikryjeme a česnek necháme v marinádě asi 12 hodin odležet. Druhý den povaříme česnek znovu 5 minut. Po vychladnutí vše přelijeme do čistě vymyté a vypařené sklenice a zalijeme olejem. Zakryjeme víčkem a uložíme do chladničky, kde vydrží několik dní. Podáváme i s nálevem jako přílohu k masu a sýru.
Fotky receptu Pikantní česnekový salát v marinádě:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!