Použité suroviny receptu Pikantní krůtí salát s avokádovou omáčkou:
2 lžíce sezamových semínek
| 2 lžíce podzemnicového nebo slunečnicového oleje
| 500 g masa z krůtích prsíček, narkájeného na proužky
| 1 lžičku chilli koření
| 1 velkou červenou papriku nakrájenou na proužky
| sůl na dochucení
| 120 g zelených salátových lístků
| 130 g avokádové omáčky
| 200 g kukuřičných chipsů
Postup přípravy receptu Pikantní krůtí salát s avokádovou omáčkou:
1. Osmažte sezam a maso Rozpalte velkou pánev nebo čínskou pánev wok a nasypte na ni sezamová semínka. Asi minutu je za stálého protřásání pražte nad větším plamenem, dokud nebudou lehce nazlátlá. Do pánve vlijte olej, nechte ho rozehřát, přihoďte proužky masa a rychle je opékejte. Posypejte chilli kořením, vmíchejte papriku a za občasného míchání smažte po dobu asi pěti minut.
2. Přidejte salát a podávejte Zatímco se maso opéká, rozdělte salátové listy na čtyři talíře. Na tuto salátovou ‚podestýlku‘ dejte porci krůtí směsi; nezapomeňte přilít pikantní šťávu z pánve. Na každou porci pak navršte lžíci avokádové omáčky a salát podávejte s chipsy.
Fotky receptu Pikantní krůtí salát s avokádovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!