Použité suroviny receptu Pikantní silvestrovská pomazánka česnekovo-sýrová:
100 g eidamu
| trocha sladké papriky
| sůl
| 6 str. česneku
| 1 lžíce steril. kapie
| 1-2 lžíce másla
| 3-4 lžíce Tatra mléka
| 2 Lučiny
| na ozdobu
| bílé hroznové víno
Postup přípravy receptu Pikantní silvestrovská pomazánka česnekovo-sýrová:
Sýr nastrouháme nahrubo, papriku necháme okapat a překrájíme na malé nudličky.
Lučinu dohladka rozšleháme s máslem, mlékem a utřeným česnekem. Pak přimícháme sýr i papriku a pomazánku dochutíme solí a paprikou. Pro zvýraznění chuti necháme pomazánku před podáváním alespoň 30 minut v lednici rozležet.
Pikantní česnekovo-sýrovou pomazánku mažeme na kolečka rohlíku (bagety).
Jednohubky ozdobíme kuličkou hroznového vína pro zjemnění chuti nebo měsíčkem mandarinky.