1 stroužek česneku, rozkrojený
| 185 ml mléka
| 375 g uzeného čedaru
| 6 rovných lžiček polohrubé mouky
| 1 lžička dijonské hořčice
| 2 lžičky worcesteru
| 2 lžičky najemno nastrouhaného křenu
| kostky bagety, nakrájené tak, aby každá měla kůrku
| uzená libová šunka nakrájená na kostky
Postup přípravy receptu Pikantní sýrové fondue:
Potřít vnitřek Fondue keramické nádoby rozkrojeným česnekem. Postavit nádobu na oheň, nalít do ni mléko a přivést ho do varu. Vložit dovnitř sýr smíchaný s moukou a na pomalém ohni zahřívat sýrovou směs za stálého míchání, až se sýr úplně rozpustí. Zamíchat dovnitř hořčici, Worcestershire omáčku a křen.
Podávat tradičním způsobem se šunkou a bagetou.
Fotky receptu Pikantní sýrové fondue:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!