2 středně silné krajíce chleba
| 1 sýr hermelín, camembertnebo brie - nakrajený na plátky
| 1 lžíci zavařených brusinek
| několik kapek octa balsamika
| máslo k potření
| sůl na dochucení
Postup přípravy receptu Pikantní toust:
Ukrojte dva středně silné krajíce chleba. Z hermelínu, camembertu nebo brie nakrájejte plátky (na jeden chleba budete potřebovat asi 80 g sýra) a rozložte je na jeden z krajíců. Přes sýr rozetřete lžíci zavařených brusinek a zakápněte je několika kapkami octa balsamika, pokud ho máte (aromatický ocet ‚vytáhne jejich chuť). Navrch položte druhý plátek chleba. Hotový toust potřete z obou stran máslem. Rozpalte těžkou pánev s nepřilnavým povrchem (nasucho – bohatě bude stačit máslo na krajících), položte na ni chléb a pořádně ho přitiskněte plochou obracečkou. Opékejte z každé strany dvě minuty, až krajíce zezlátnou a sýr se rozpustí a rozvoní. Podle chuti můžete posypat solí, nejlépe hrubou mořskou.
Fotky receptu Pikantní toust:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!