Použité suroviny receptu Pikantní vegetariánská vajíčka:
1 velká cibule, nasekaná
| 2 lžíce olivového oleje
| 2 stroužky česneku
| 1či 2 # velké zelené chilli papričky (anebo lžičku sušeného chilli)
| 2 lžičky mletého kmínu
| 800 g konzervovaných sekaných rajčat
| trocha krupicového cukru
| hrst čerstvého koriandru
| 4 velká vejce
| 50 g strouhaného sýra
| sůl a pepř
Postup přípravy receptu Pikantní vegetariánská vajíčka:
1. ZAČNĚTE OMÁČKOU
V oleji smažte cibuli; tak po osmi minutách přihoďte nasekaný česnek i chilli papričky, kmín a všechno ještě minutku dvě zprudka osmahněte. Přidejte rajčata i cukr a vařte deset minut, aby směs zhoustla. Přimíchejte nasekaný koriandr, osolte a opepřete.
2. PŘIDEJTE VEJCE
Spodní stranou lžíce vytvořte čtyři důlky a do každého rozklepněte vejce.
3. DOKONČETE
Posypte sýrem, zakryjte poklicí a pět až šest minut duste. Vejce by měla být tak akorát: bílek zpevní, ale žloutek zůstane vláčný.
Pokud jíte maso s tímto pikantním jídlem ukázkově ladí ostrá papriková uzenina, třeba čabajka. Jestli ji máte, bez váhání ji nakrájejte a přihoďte k vejcím. Nebo přidejte trochu vařeného kuřecího masa.
Fotky receptu Pikantní vegetariánská vajíčka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!