Vložil: | Natural |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Pilaf z izraelského kuskusu:
1 lžíce panenského olivového oleje
| 1 středně veliká cibule, na jemno posekaná
| 2 hrnky izraelského kuskusu
| 1 3/4 hrnku kuřecího vývaru
| dle chuti: sůl a pepř
| 1 lžíce citronové šťávy
| 2 soudková rajčátka, nebo 1 velké bez semínek okapané, na kostičky nakrájené
| 1 lžička na hrubo posekané petrželky
Postup přípravy receptu Pilaf z izraelského kuskusu:
Do kastrolku dát lžici oleje a usmažit cibuli, až zesklovatí. Přidat kuskus a míchat, až je obalený olejem a trochu zežloutne, asi 1 min. Přidat vývar, přikrýt pokličkou a dusit, až je tekutina vypařená, asi 10-15 min. Přidat sůl a pepř, citronovou šťávu, rajčata a petrželku, načechrat vidličkou a podávat.
Izraelský kuskus je mnohem větší (velikosti celého pepře) než běžný kuskus.
Fotky receptu Pilaf z izraelského kuskusu:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!