Postup přípravy receptu Piškotová roláda, stáčená za studena :
V míse šleháme 4 žloutky a 2 celá vejce s 12 dkg cukru do pěny. Do ušlehaného vmícháme lehce prosátou mouku. Ze 4 bílků ušleháme tuhý sníh, zašleháme 2 dkg cukru a sníh vmícháme do předešlé hmoty. Na plech položíme pečící papír, vymastíme rozpuštěným tikem a rozestřeme stejnoměrně těsto. Ve vyhřáté troubě upečeme (asi 7-10 minut) dorůžova. Po vychladnutí sundáme moučník i s papírem, obrátíme vrchem na lehce pocurkovaný vál, stáhneme papír a obrátíme zpět na spodní stranu. Potřeme jakýmkoliv džemem a šlehačkou ušlehanou se ztužovačem. (Můžeme použít i máslový krém, ev. pouze džem.) Stáčíme delší stranou do rolády. Piškotovou roládu můžeme polít čokoládou, polevou, nebo jen pocukrovat. Je to snadné a méně pracné jako klasická roláda stáčená za horka.