4 vejce
| váha jako vejce práškového cukru
| váha jako vejce hladké mouky
| citrónová kůra
| anýz
Postup přípravy receptu Piškotové trubičky:
Žloutky s práškovým cukrem vymícháme do pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který s moukou opatrně přimícháme ke žloutkům. Nakonec přidáme strouhanou citrónovou kůru a ještě všechno zamícháme. Těstem naplníme plátěný pytlík, kterým formujeme na vymaštěný a moukou vysypaný plech proužky. Před pečením je posypeme mletým anýzem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při mírném ohni. Upečené a ještě horké proužky natočíme na dřevěnou vařečku a dáme vychladnout.
Fotky receptu Piškotové trubičky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!