Postup přípravy receptu Piškotový dort s jahodami:
5 žloutků utřeme asi s 50 g cukru do pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh, vmícháme dalších 50 g cukru, pak vmícháme střídavě s vanilkovým cukrem a prosetou moukou do žloutkové pěny. Dortovou formu vymažeme máslem, vysypeme hrubou moukou a vlijeme těsto. Dort pečeme v mírně vyhřáté troubě a špejlí zkoušíme, zda je propečený. Hotový necháme vychladnout, mezitím ušleháme do husta šlehačku do které nakonec přidáme 2 lžičky moučkového cukru. Vychladlý dort rozřízneme na tři pláty, každý natřeme tence jahodovou marmeládou a pak plníme šlehačkou, kterou poklademe jahodami, přiklopíme vrchní kolo a ztížíme to celé prkénkem. V chladu necháme uležet, potom polijeme vršek citrónovou polevou a zbylou šlehačkou ještě ozdobíme (můžeme případně dozdobit celými jahodami).