70 g citronátu
| 1 lžička skořice
| 1/4 lžičky mušk. oříšku
| 5 hřebíčků
| 4 vejce
| 70 g oranžátu
| 250 g mandlí
| 250 g cukru moučka
| na ozdobu pistácie
| dle potřeby dortové oplatky
Postup přípravy receptu Pistáciové perníčky:
Citronát i oranžát (proslazená citronová a pomerančová kůra) nakrájíme nadrobno. Hřebíčky pomeleme nebo dobře utlučeme. Mandle spaříme, oloupeme a nadrobno nasekáme. Dortové oplatky nakrájíme na čtverečky nebo pomocí ostré formičky z oplatku vypichujeme kolečka. Pistácie vyloupeme a rozsekáme nadrobno.
Z bílků vyšleháme tuhý sníh, do kterého postupně přidáme cukr, žloutky, nakrájený citronát i oranžát, koření i mandle. Ingredience důkladně promícháme a z těsta v dlaních uválíme kuličky.
Na kousky dortových oplatků položíme kuličku z těsta a posypeme je sekanými pistáciemi. Pistáciové perníčky pečeme velmi zvolna.
Fotky receptu Pistáciové perníčky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!