100 g pistácií
| 200 g hladké mouky
| 150 g změklého másla
| 150 g cukru
| 2 balíčky vanilkového cukru
| dle chuti: sůl
| 2 žloutky
| 150 g moučkového cukru
Postup přípravy receptu Pistáciové pusinky:
1. Pistácie jemně umeleme a smícháme s moukou. Přidáme máslo, cukr, vanilkový cukr, sůl a žloutky a vypracujeme hladké těsto. Z těsta vyválíme váleček o průměru 4 cm, zabalíme do potravinářské fólie a uložíme asi na 60 minut do chladu.
2. Troubu předehřejeme na 180 °C. Plech vyložíme pečicím papírem. Váleček nakrájíme na 1 cm silná kolečka a z každého vytvarujeme kuličku. Kuličky narovnáme na plech a doprostřed každé obráceným koncem vařečky vymáčkneme důlek. Pečeme v předehřáté troubě asi 12 minut dozlatova. Necháme vychladnout.
3. Z moučkového cukru a 2 lžic vody připravíme cukrovou polevu. Na cukrářský sáček nasadíme tvořítko a do každého důlku stříkneme trochu polevy. Zdobíme podle vlastní fantazie kandovaným ovocem nebo pistáciovým ouškem.
Fotky receptu Pistáciové pusinky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!