Použité suroviny receptu Pistáciový krém s jahodovým pyré:
100 g oloupaných pistácií
| 25 g moučkového cukru
| 1 mango
| 1 limeta - šťáva
| 500 g čerstvých jahod
| 35 g cukru
| 1 citron - šťáva
| 200 ml smetany
| 1 pomeranč
Postup přípravy receptu Pistáciový krém s jahodovým pyré:
Pistácie oloupeme, přelijeme horkou vodou, potom studenou a sloupneme hnědou slupku. Polovinu pistácií nasekáme nahrubo. Cukr rozpustíme v hrnci a pistácíe zamícháme do karamelu. Karamel necháme ztuhnout na talíři potřeném máslem.
Mango nakrájíme na kousky, smícháme se zbylými pistáciemi a limetovou šťávou a připravíme pyré. Krém rozdělíme do 4 pohárů a uložíme do chladu.
Smícháme jahody, cukr a citronovou šťávu a protlačíme sítem. Pyré rozdělíme do pohárů na pistáciový krém. Uložíme do chladu.
Smetanu ušleháme dopevna. Na jahodové pyré položíme kopeček šlehačky a ozdobíme pistáciovým krokantem a pomerančovou kůrou.
Fotky receptu Pistáciový krém s jahodovým pyré:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!