Vložil: | Sunninka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Pizza s vejci a tuňákem:
200 g celozrnné pšeničné mouky
| 150 g hladké mouky
| 20 g čerstvého droždí
| 2 lžíce rozpuštěného másla
| 230 ml vlažné vody
| sůl
| tuk na vymazání formy
| náplň:
| 2 lžíce rajčatového protlaku
| 4 rajčata
| 200 g tuňáka v oleji
| 50 g černých oliv bez pecek
| 2 vejce
| 2 jarní cibulky
| 2 lžíce olivového oleje
| 100 g tvrdého sýra
Postup přípravy receptu Pizza s vejci a tuňákem:
Obě mouky vysypeme do mísy a přidáme rozdrobené droždí. Přidáme rozpuštěné máslo a osolíme. Přilijeme 230 ml vlažné vody a vypracujeme hladké těsto, které necháme alespoň hodinu kynout.
Zatímco těsto kyne, připravíme si suroviny na obložení pizzy. Vejce uvaříme natvrdo a nakrájíme je na plátky. Jarní cibulky nakrájíme na tenká kolečka, rajčata na plátky. Z tuňáka slijeme většinu oleje.
Vykynuté těsto rozválíme na tak velký plát, aby sahal i na okraje formy na pizzu. Formu vymažeme olivovým olejem a těsto na ni položíme. Těstovou placku potřeme rajčatovým protlakem, poklademe pokrájenou jarní cibulkou, na to rozložíme plátky rajčat, vejce natvrdo a vše posolíme. Tuňáka rozdrobíme po celé ploše rovnoměrně. Na to rozložíme pokrájené černé olivy a dáme péci do trouby vyhřáté na 200 °C. Asi po 15 minutách pizzu posypeme nastrouhaným sýrem a dopečeme do roztavení sýra.
Fotky receptu Pizza s vejci a tuňákem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!