Postup přípravy receptu Placičky z lilku a sýrové směsi:
Lilek nakrájíme na plátky, potřeme olivovým olejem a vložíme do trouby předehřáté na cca 200°C. Pečeme 20 minut dozlatova.
Lilky necháme prochladnout, nakrájíme nadrobno a v míse smícháme s vejcem, petrželkou, nadrobenou fetou, parmezánem a utřeným česnekem. Osolíme (opatrně), opepříme, zahustíme strouhankou, pečlivě promísíme a necháme asi 20 minut odstát. Pokud směs zřídne, ještě ji zahustíme strouhankou.
Z lilkové směsi tvarujeme kuličky, které mírně zploštíme a obalíme v hladké mouce se solí a pepřem.
Přebytečnou mouku oklepeme a placičky krátce (asi minutu) smažíme v rozpáleném oleji dozlatova.
Podáváme se salátem z čerstvé zeleniny a ochucenou zakysanou smetanou (sůl, česnek, bylinky).
Pro větší jedlíky můžeme přiložit pita chléb, nebo do něj placičky přímo vložit, celé ohřát, zalít smetanovou nebo jogurtovou zálivkou a obložit zeleninou.